Goede voornemens doorzetten? Het kan!

Goede voornemens - Ithaca life coaching & training

Ze komt er weer aan: die magische 1 januari. We hebben goede voornemens! Op die dag wordt ons leven anders!


Je hebt goede voornemens zoals: je gaat lijnen, stoppen met roken en drinken (of in ieder geval minder).  Je start nu écht bij de sportschool en neemt je voor minstens twee avonden per week flink te gaan trainen. En met een beetje geluk ga je in dat frisse nieuwe jaar ook een eigen bedrijf beginnen, een andere baan zoeken, kasten opruimen en gezonder koken…

We willen zo graag…

Diep van binnen willen we het allemaal: stappen maken, vooruitgang boeken, dingen zo veranderen waardoor we ons blijer voelen, gelukkiger zijn.

Maar hoe vaak gebeurt het niet dat je je zoiets voorneemt, waarna er uiteindelijk niets van terecht komt?

Je wilt wel, maar je blokkeert. Waardoor je diepe teleurstelling kunt ervaren en je soms ook boos, verdrietig of depressief voelt.

Het lijkt je aan doorzetten te ontbreken, terwijl anderen moeiteloos door het leven fladderen. En hoe verleidelijk is het dan om weer terug te vallen op die oude gewoontes?

Krijg meer energie

In haar ruime praktijk in het Willibrordus Business Centrum in Heiloo, begeleidt Inge van Oeveren al meer dan 10 jaar mensen die van vervelende oude patronen af willen en toe zijn aan meer energie en daadkracht.

Haar eigen ommezwaai maakte zij zelf toen ze een spirituele les haalde uit een benarde situatie. Ze woonde in Afrika en was aan het kajakken op de snelstromende rivier de Zambezi.

Terwijl ze dacht handig te manoeuvreren kwam ze vast te zitten tussen twee stenen in de rivierbedding. Haar eerste reactie was: ik wacht totdat de stroom stopt en op dat moment duw ik mijzelf los. En zo staarde ze een paar minuten naar de rivier, wachtend op vertraging. En plots kwam het over haar: de stroom stopt nóóit! Als ik niets doe, blijf ik hier hangen. De enige die iets kan veranderen in mijn situatie ben ik zelf, als ik weer controle over mijn kajak wil krijgen moet ik nu in actie komen!

En jij?

Waar loop jij tegenaan? Je bent moe, je wilt iets anders maar weet niet wat, je hebt relatieproblemen, je maakt nooit iets af, je bent verslaafd aan gamen, eten, drinken, je telefoon, je hoort nergens bij, je voelt je depressief, ervaart stress, nergens zin in…………..

Als je vastloopt heeft afwachten en niets doen geen zin. Je zult in actie moeten komen en iets veranderen wil je verder kunnen!

Als je vastloopt is het van belang te ontdekken waardoor je vastloopt. Welke herhalende patronen en emoties zie je steeds weer opduiken in je leven, die je niks brengen en alleen maar energie kosten?

Pas als je die beperkende overtuigingen en emoties herkent, er mee aan de slag gaat en opruimt, krijg je veel meer ruimte in je hoofd en kan je door!

Het resultaat is meer levenskracht, minder gedoe en meer plezier in je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *