Inge van Oeveren

Ik (Inge van Oeveren) ben al sinds mijn tienerjaren geÏnteresseerd in de manier waarop mensen met ziekte omgaan en welke acties ze ondernemen om beter te worden. Ik studeerde daarom Medische Antropologie en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Na mijn studie kwam ik terecht bij het Helen Dowling Instituut in Rotterdam. Ik deed mee aan een onderzoek naar de relatie tussen het schrijven van levensverhalen enerzijds en het verbeteren van conditie en levenslust van HIV/Aids patiënten anderzijds. Door dit onderzoek ontdekten we dat mensen, alleen al door het schrijven over hun meest ernstige traumatische ervaringen, zich lichamelijk en geestelijk beter gingen voelen. De resultaten uit dit onderzoek vormen de basis voor mijn levenslange interesse voor het vinden van methoden om mensen te helpen weer in hun kracht te komen.

Na het Helen Dowling vertrok ik voor een aantal jaren naar Zimbabwe, in Afrika. Ik werkte als trainer voor IBM en daarnaast deed ik vrijwilligerswerk bij een kliniek die zich richtte op voorlichting aan HIV-positieve mensen. En daar in Zimbabwe ontdekte ik dat naast de reguliere geneeskunde een wondere wereld van kinesiologie en homeopathie bestaat die elkaar prachtig kunnen aanvullen. Terug in Nederland volgde ik de opleiding Totaal Balans bij Nora Wulff in Slagharen en startte een praktijk.

In mijn praktijk merkte ik dat vooral het mentale stuk mij bleef fascineren. Daarom volgde ik in 2009 de opleiding counseling bij de Academie voor Coaching en Counseling en volgde cursussen op het gebied van EFT, EMDR, oplossingsgericht werken en de RET.

Deze mix van opleidingen en ervaringen resulteerde in Ithaca Coaching&Training, het geven van trainingen en advies in communicatieve vaardigheden & interculturele communicatie en een docentschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Zoals je vanuit deze mix aan opleidingen en het soort werk dat ik doe en gedaan hebt kunt opmaken is mijn werk- en denkwijze heel praktisch van aard maar wel vanuit een holistisch persepctief.